UW DOMEINNAAM KOPPELEN AAN WIX

Uw domeinnaam koppelen aan Wix

Als u een website gaat bouwen bij een externe partij als Wix, dan wilt u graag uw domeinnaam hiervoor gebruiken. Dat is uiteraard mogelijk. De webhosting zal dan verzorgd worden door Wix. Hierdoor heeft u via ons geen webhostingpakket nodig. Uw domeinnaam dient echter wel op de juiste wijze gekoppeld te worden aan de servers van Wix. Hieronder leest u hoe u dat kunt (laten) doen.

Bij Wix krijgt u twee opties om uw domeinnaam te koppelen.
- Via nameservers
- Via de doorverwijzingsmethode

Koppelen via Nameservers (niet aangeraden)

Wix zal u voorzien van enkele adressen waar hun nameservers bevinden. Met het wijzigen van uw nameservers wordt het DNS beheer verplaatst naar Wix. Dit betekent dat als u een e-maildienst via ons hebt lopen u zelf zorg gaat dragen voor de juiste DNS records om het e-mailverkeer op de juiste systemen af te laten leveren.

Koppelen met de doorverwijzingsmethode (aanbevolen)

Bij deze optie zal Wix u voorzien van twee DNS records. Een A-record, dat is een IP (v4) adres bestaande uit 4 getallen, gescheiden door een punt en een CNAME record. Deze zal vermoedelijk eruit zien als www123.wixdns.net waarbij 123 een ander nummer kan zijn. Deze twee DNS records dienen toegevoegd te worden via het DNS beheer van uw domeinnaam.

- Log in op de klantenpagina en ga naar DOMEINEN.
- Klik op de domeinnaam die u graag wilt koppelen aan Wix.
- Klik op [DNS RECORDS BEHEREN]
Voordat u de opgegeven DNS records gaat toevoegen zorgt u ervoor dat er geen andere A, AAAA, URL of CNAME records zijn die van negatieve invloed kunnen zijn op de werking van de nieuwe koppeling.
- Voeg de aangeleverde A en CNAME records toe en klik op [Opslaan].

Elke DNS record heeft een TTL (Time-To-Live). Dit is de tijd in seconden dat uw internetprovider, uw router en uw computer het DNS record mag onthouden als deze al eens is opgevraagd. Dit kan ervoor zorgen dat een wijziging nog niet direct zichtbaar is, maar pas als deze tijd is afgelopen. Standaard staat deze op een uur (3600 seconden).

Bent u niet thuis in deze materie? Stuur dan de DNS records naar info@hostingenregistratie.nl. Wij zullen de DNS records dan voor u toevoegen op uw domeinnaam.