TWEESTAPSVERIFICATIE / MULTI FACTOR AUTHENTICATION INSCHAKELEN

Voor een extra beveiliging van uw e-mailaccount(s) schakelt u tweestapsverificatie in voor uw e-mailaccounts.

Wat is tweestapsverificatie / Multi Factor Authentication (MFA) ?

Tweestapsverificatie is een extra beveiliging voor het beschermen van de toegang tot uw e-mailaccount. Naast het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft wordt er nog een extra controle uitgevoerd. Hiervoor moet u niet alleen iets weten (gebruikersnaam/wachtwoord), maar ook iets hebben. Bijv. een telefoon waarop u een verificatie-code kunt genereren of ontvangen. Zo kan iemand die wel uw wachtwoord weet geen toegang krijgen tot uw account zonder de toegang tot bijv. uw telefoon.

Zodra er een inlogpoging wordt gedaan met uw gebruikersnaam en wachtwoord, sturen we een beveiligingscode per e-mail, óf u genereert er eentje via een TOTP generator, zoals bijv. de Google Authenticator App. Deze code dient u dan ook in te vullen om toegang te krijgen tot de webmail omgeving.

Waarom tweestapsverificatie

Inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord methode kent zwakheden. Een wachtwoord kan geraden, onderschept of afgeluisterd worden. Met deze extra laag van beveiliging kan men niet inloggen zonder de toegang te hebben tot het apparaat waarop u aangegeven hebt de beveiligingscode op te willen ontvangen.

Tweestapsverificatie inschakelen voor de webmail

Allereerst dient tweestapsverificatie ingeschakeld te worden voor het gehele e-mailpakket. Dit kunt u doen door in te loggen op de klantenpagina, te gaan naar E-MAIL waar u vervolgens op het betreffende e-mailpakket klikt. Bij de algemene instellingen kunt u de tweestapsverificatie inschakelen.

Na het inschakelen logt u in op de webmail-omgeving. Onder Opties / Aanmelden heeft u nu de mogelijkheid om tweestapsverificatie in te schakelen voor uw e-mailaccount.