DOMEINNAMEN E-MAILADRESSEN WEBHOSTING

VRAAG & ANTWOORD

SPAM; WAT KAN IK DOEN TEGEN DE HOEVEELHEID SPAM IN MIJN MAILBOX?

Het aanbod SPAM is de laatste tijd enorm gestegen. We filteren hier uiteraard op. Overduidelijke SPAM wordt direct tegengehouden, echter is niet alles overduidelijk SPAM en worden de e-mails bij twijfel doorgelaten. Dit om ongewenste filtering tegen te gaan.

Schakel automatische filtering in
Via de webmail-omgeving heeft u de mogelijkheid om op twijfelachtige berichten automatisch actie te ondernemen.

Ga naar Opties bovenin en vervolgens naar Spam in het linkermenu.

Vink de filtering aan en stel voor alle niveaus van SPAM een actie in. We raden u aan om hier in te stellen dat de e-mail verplaatst moet worden naar een aparte map. Zo kunt u deze map met regelmaat nalopen of hier geen legitieme e-mail per ongeluk tussen staat.

Klik op Opslaan om de instellingen te activeren.

Greylisting
Naast bovenstaande kunnen wij ook Greylisting voor u inschakelen. Dit betekent dat alle aangeboden e-mail van een onbekende e-mailserver in eerste instantie geweigerd wordt met een melding dat de server het op dat moment te druk heeft. Legitieme mailservers zullen het bericht binnen enkele minuten opnieuw aanbieden en dan wordt deze wel doorgelaten en afgeleverd in uw mailbox. De meeste spammers zijn niet ingericht om de mail te bewaren om later nog eens aan te bieden.
Het grote voordeel is dat er veel spam tegengehouden wordt. Het nadeel is dat e-mail met een kleine vertraging afgeleverd wordt.< Terug naar het overzicht