DOMEINNAMEN E-MAILADRESSEN WEBHOSTING
REGISTREREN TARIEVEN VERHUIZEN QUARANTAINE
Domeinnaam

DOMEINNAAM IN QUARANTAINE

Een domeinnaam wordt voor een vaste periode op persoons- of bedrijfsnaam tenaamgesteld. Loopt deze periode af en heeft er geen verlenging plaatsgevonden voor de einddatum, dan zal de domeinnaam eerst in quarantaine komen te staan alvorens deze naam weer vrij komt voor registratie.

De quarantaineperiode

Is een domeinnaam in quarantaine komen te staan, dan is deze niet meer actief. De duur van deze periode is per extensie verschillend. Zo hanteert SIDN, welke verantwoordelijk is voor alle .nl registraties, een periode van 40 dagen terwijl de ICANN (.com, .net, .org etc) een periode van 30 dagen hanteert. Per registry zit hier verschil in. Enkel en alleen de vorige houder van de domeinnaam heeft in deze periode de mogelijkheid om de domeinnaam terug te claimen en te heractiveren.

Kosten uit quarantaine halen

Aan het herstellen van de domeinnaam zijn naast de reguliere kosten voor het verlengen kosten verbonden. Hoe hoog deze kosten zijn hangt volledig af van de extensie. Voor meer informatie over de tarieven, gaat u naar TARIEVEN in het menu hierboven.

Quarantaine afgelopen, domeinnaam toch niet beschikbaar

Het komt regelmatig voor dat domeinnamen die vrijgekomen zijn direct geclaimd worden door derden. Vaak doet men dit omdat er nog verkeer op een domeinnaam af komt. Dit verkeer wordt dan gebruikt voor bijv. reclame doeleinden.

Ben ervan bewust dat..

Domeinnamen die vrijgekomen zijn en daarna geclaimd worden door derden kunnen nog e-mail ontvangen welke niet voor de nieuwe eigenaar bestemd is. Privacy gevoelige informatie kan zo bij de verkeerde persoon terecht komen. Ben hiervan bewust dat als u besluit een domeinnaam niet te verlengen.