DOMEINNAMEN E-MAILADRESSEN WEBHOSTING

VRAAG & ANTWOORD

DOMEINNAAM EN DIENSTEN OPZEGGEN

Afgenomen diensten en domeinnamen kunnen op elk moment worden opgezegd. Dit kunt u doen via de klantenpagina. Achter elke dienst treft u op de klantenpagina een rode button met prullenbak aan.

Domeinnaam en gekoppelde diensten opzeggen

Wilt u een domeinnaam opzeggen & verwijderen, ga dan naar DOMEINEN in het menu en klik op de prullenbak achter uw domeinnaam. Let wel, alle diensten die afhankelijk van deze domeinnaam worden daarmee ook opgezegd. Bevestig uw opzegging middels een bevestigingscode welke u toegestuurd wordt per e-mail.

Enkel een gekoppelde dienst opzeggen

Wilt u alleen een dienst opzeggen, maar niet de domeinnaam, ga dan naar de betreffende dienst in het menu en klik op de prullenbak achter deze dienst. Bevestig uw opzegging middels een bevestigingscode welke u toegestuurd wordt per e-mail.

Domeinnaam en diensten verhuizen naar andere partij

Wilt u een domeinnaam gaan verhuizen naar een andere partij? Laat het ons per e-mail weten. Wij sturen u dan vervolgens de benodigde gegevens toe die uw nieuwe provider nodig zal hebben voor het overzetten van de domeinnaam. Zodra de domeinnaam volledig overgezet is, worden de diensten aan onze zijde automatisch stopgezet.Houd er rekening mee dat als u een domeinnaam opzegt, deze eerst in een quarantaine periode komt te staan. In deze periode kan alleen de houder van de domeinnaam de domeinnaam heractiveren*. De duur van deze periode is per domeinnaam-extensie verschillend. Na deze periode is de domeinnaam weer vrij voor registratie door iedereen.

Bij het opzeggen van een domeinnaam zal deze na de quarantaine periode te registreren zijn door iedereen. Het kan dus voorkomen dat als iemand anders de naam gaat gebruiken, deze persoon nog e-mail ontvangt dat eigenlijk voor u was bestemd.

Ook komt het met regelmaat voor dat een domeinnaam direct na het vrij komen gebruikt zal worden voor reclame doeleinden omdat er doorgaans nog verkeer op de domeinnaam af komt.

* Aan het heractiveren zijn naast de reguliere kosten, extra kosten verbonden. Deze kunnen aanzienlijk hoog zijn.

< Terug naar het overzicht